شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

چین سفیر آمریکا را احضار کرد

چین پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به منطقه تایوان، سفیر آمریکا را احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 02
کد خبر: ۱۴۵۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از وبگاه شبکه خبری «سی‌جی‌تی ان» «ژی فنگ» معاون وزارت امور خارجه چین سه‌شنبه شب به وقت تهران، «نیکلاس برنز» سفیر آمریکا در چین را احضار کرد تا مراتب اعتراض شدید چین نسبت به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را اعلام کند.

معاون وزارت امور خارجه چین همچنین هشدار داده که ایالات متحده باید اشتباهات خود را بپردازد.

از سویی دیگر، سفیر چین در واشنگتن نیز اظهار داشت: «پاسخ ما به سفر پلوسی به  تایوان قوی خواهد بود.»

این در حالی است که  «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا عصر سه‌شنبه  به وقت تهران  در واکنش به سفر  رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و هشدارهای پکن اعلام کرد که تهدیدهای پکن ما را نمی‌ترساند.

وی در ادامه سخنانش مدعی شد که سفر پلوسی به تایوان، تهدیدی برای حق حاکمیت چین به شمار نمی‌آید. کربی اضافه کرد: «واشنگتن به سیاست چین واحد پایبنده بوده و از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند اما به پشتیبانی از تایوان در دفاع از خود نیز پایبند است.»

هواپیمای پلوسی عصر سه شنبه به وقت تهران  در تایوان  فرود آمد و مقام‌های تایوانی استقبال گرمی از را از پلوسی  به عمل آوردند. نانسی پلوسی به محض ورود به تایوان در توییتی نوشت: «سفر به تایوان نشان دهنده تعهد من به یک دموکراسی پویاست.»

وزارت خارجه تایوان نیز اعلام کرد که سفر پلوسی نشانگر حمایت آمریکا از تایوان است و این دیدارروابط تایوان با آمریکا را تقویت می‌کند.

این سفر حواشی بسیاری به همراه داشـت، به طوریکه طی روزهای گذشته جنگنده‌های چینی بارها پروازهای تاکتیکی در منطقه انجام دادند.

کشورهای دوست با چین نیز واکنش‌هایی به این سفر نشان دادند به طوریکه روسیه  اعلام کرد که مسکو سفر نانسی پلوسی به تایوان را یک اقدام تحریک آمیز آشکار می داند.  در این بیانیه آمده است: « ما این سفر را یک تحریک آشکار می‌دانیم که در راستای سیاست تهاجمی ایالات متحده با هدف مهار همه جانبه چین است.» 

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. اخیراَ دولت آمریکا لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر